forms.architectsyour unique design experience

BIOGEN OFFICE

Status: Realizácia 2015
Funkcia: Office
Typ projektu: Design Interiéru
Investor: Biogen Slovakia
Úžitková plocha: 540 m²
Miesto: Aupark Tower Bratislava, Slovenská Republika

zobraziť všetky projekty čítať viac

Architektonické a dizajnové stvárnenie nových kancelárskych priestorov pre medzinárodnú farmaceutickú spoločnosť Biogen sa nachádza v jednej zo známych administratívnych budov, v bratislavskom Aupark Tower.

Predstavou klienta bolo vytvoriť priestranný open space s rozmiestnenými pracovnými stanicami a priľahlou sústavou odhlučnených „huddle rooms“ a meeting priestorov pre potreby privátnych telefonátov, videohovorov a meetingov. Našou ideou bolo vytvoriť office space s minimom prvkov tak, aby pocit veľkorysého priestoru s čistou interiérovou koncepciou podporil celkový prémiový „feeling“.

Okrem konceptu otvoreného pôdorysu pre office boli návrhy jednotlivých detailov - najmä, čo sa týka farebnosti - inšpirované inovovanou korporátnou farebnosťou spoločnosti, v ktorej dominujú odtiene modrej a zelenej. Farba ako jeden z vizuálnych konceptov je častou voľbou pri návrhu firmených interiérov, keďže firmy práve farbou komunikujú identitu svojej značky.

Pre dosiahnutie harmonického interiérového riešenia, sme navrhli využiť kombináciu základnej neutrálnej schémy materiálov a kontrastnej farebnosti na mobiliári, v detailoch a na niektorých stenách. Prírodné odtiene sú zastúpené béžovou, šedou, bielou a elegantným tmavým orechovým finišom. Kontrastná farebnosť soft seating mobiliáru je v odtieňoch modrej, tyrkysovej a magenty. Naším zámerom bolo, aby office pôsobil útulne a využíval soft seating a zariaďovacie prvky v štýle komfortného a útulného pracovného prostredia.

Priamo za recepciou v prírodných teplých odtieňoch s minimalisticky skrytým šatníkom sa nachádza presklenná variabilná zasadacia miestnosť. V prípade potreby je možné túto miestnosť rozdeliť na dve samostatné zasadačky mobilnou priečkou. Priestor poskytuje výhľad na bratislavský hrad. Rozľahlý open space je rozdelený podľa jednotlivých požadovaných segmentov a ukončený oddelenou zónou so sedením pre CEO spoločnosti. V priestoroch „huddle a meeting rooms“ nájdeme variácie farebného soft seatingu ako aj kompozície akustických panelov na stenách. V zadnej časti officu je menšia zasadacia miestnosť, ďalší meeting space a veľká jedáleň s chill-out zónou v jednoduchých čistých líniách v odtieňoch bielej a modrej. Nájdeme tu aj vstup na terasu.