forms. architectsváš unikátny zážitok z architektúry

KOOPERATIVA OFFICES

Status: Realizácia 2019
Funkcia: Offices; centrála spoločnosti 
Typ projektu: Rekonštrukcia a dizajn interiéru 
Úžitková plocha: 350 m²
Lokalita: Bratislava centrum

zobraziť všetky projekty o projekte

Autor návrhu & HIP: MSc. Nasťa Džavíková

Projektanti: Ing. arch. Pavol Šuška

                          Ing. Lucia Beláňová 

                          Ing. arch. Eva Petrovičová 

                          Ing. arch. Oskar Mészár

Grafické práce: Michal Dzubina Floe Factory

Foto: Bc. Robo Hubač


Dizajnový návrh kancelárií poisťovne bol riešený primárne so zreteľom na eleganciu, útulnosť a funkčnosť. Riešené plochy administratívnych priestorov sa nachádzajú v dvoch budovách z rôznych časových období a to v historickej budove a jej novej prístavbe z deväťdesiatych rokov. Naším cieľom bolo navrhnúť nové priestory tak, aby bolo možné rozoznať spoločného menovateľa v oboch budovách, a aby ich klasický dizajn s modernými prvkami podľa štýlu tzv. “Modern Classic” koncepčne prepojil.

Harmonická farebnosť návrhu v kombinácii s prémiovými materiálmi, mobiliárom a osvetlením definujú elegantný charakter ružového a zeleného salónika administratívy v historickej budove. Dyhované obklady z exotického dreva tvoria osobitý moment v tomto priestore.

Dominantným elementom zasadacej miestnosti je impozantný stôl z orechového dreva a matnej antracitovej centrálnej platne. Atypický stôl je vyrobený na mieru podľa návrhu architektky a so svojimi rozmermi približne sedem a pol krát tri a pol metra ašpiruje na najväčší zasadací stôl v Bratislave. Súčasťou priestoru je aj sedem metrov dlhá nasvietená nika z amerického dubu a vstavaná lavica, ktoré sú umiestnené paralelne po stranách pre zachovanie čistoty línií priestoru. Zasadacia miestnosť bola navrhnutá pre vedenie spoločnosti a kapacitu 26+.