forms. architectsváš unikátny zážitok z architektúry

KOOPERATIVA POISŤOVŇA CENTRÁLA

Status: Realizácia 2019
Funkcia: Lobby a priestory hlavného vstupu do poisťovne
Typ projektu: Rekonštrukcia a dizajn interiéru 
Úžitková plocha: 350 m²
Lokalita: Bratislava centrum

zobraziť všetky projekty o projekte

Autor návrhu & HIP: MSc. Nasťa Džavíková

Projektanti: Ing. arch. Pavol Šuška

                          Ing. Lucia Beláňová 

                          Ing. arch. Eva Petrovičová 

                          Ing. arch. Oskar Mészár

Grafické práce: Michal Dzubina Floe Factory

Foto: Bc. Robo Hubač


Architektonickým konceptom pri návrhu priestoru recepcie bolo docielenie zvýraznenej materiality kameňa. Povrchová úprava jednotlivých elementov je riešená tón v tóne a návštevník sa pri troche fantázie ocitá v priestore jednej hmoty variovanej tvarovo.  Recepčný pult, ktorý sám svojou formou odkazuje na kameň a je akoby zapustený do podlahy, spolu s trianguláciou steny za pultom, prenikajúcou v tom istom momente do priestoru, tvoria uzavretú kompozíciu. Minimum kontrastných elementov je možné nájsť v dyhovanom obklade vstupu do ďalšej zóny ako aj v antracitovom prevedení madiel, rámov a ostatných doplnkov. Súbor závesných tubových lámp je súčasťou východiskovej kompozície priestoru recepcie.